Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Όταν η αλήθεια ντύθηκε το ψέμα” της Γερακίνας Μπουρίκα

Η Λίντα, απόγονος πλούσιας οικογένειας του Λονδίνου θα βιώσει την άρνηση για ζωή μετά τον απροσδόκητο χαμό των γονιών της. Ένα πρόσωπο όμως θα βρεθεί στο δρόμο της και θα την κάνει να αναθεωρήσει. Η Ηρώ είναι μία γυναίκα, η οποία μετά από σειρά αποτυχημένων σχέσεων θα συναντήσει τον απόλυτο έρωτα. Η Αθηνά ζει μία βαλτωμένη ερωτική σχέση και προσπαθεί να βρει τρόπους αναθέρμανσης. Και οι τρεις είναι ευάλωτες και προσπαθούν να βρουν την ευτυχία. Αυτές οι τρεις παράλληλες ζωές θα διασταυρωθούν και οι ψυχολογίες τους θα καταρρεύσουν. Πολλά τα κομμάτια που τις ενώνουν και άλλα τόσα αυτά που τις χωρίζουν.
Μπορεί η αλήθεια να ντυθεί το κουστούμι του ψεματος; Θα μαθευτεί η αλήθεια; Τι μυστικά κρύβουν οι χαρακτήρες του βιβλίου; Πού βρίσκεται η αλήθεια και πού το ψέμα;
Πολλά τα συναισθήματα που μας γεννιούνται κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης αλλά και οι συγκρούσεις που προκύπτουν από την ιστορία. Η αγάπη θα κονταροχτυπηθεί με το μίσος, η αλήθεια με το ψέμα, η πίστη με την απιστία και η ελπίδα με την απογοήτευση. Και κάπου εκεί ξεπηδάει η Νέμεσις, η οποία ψάχνει τη λύτρωση.
Τα λάθος οικογενειακά προβλήματα και πρότυπα δημιουργούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στη μετέπειτα ενήλικη ζωή των ηρώων μας. Η οικογενειακή βία ξεδιπλώνεται σιγά – σιγά και μας δείχνει το στυγερό της πρόσωπο. Ο φόβος κάνει τον κόσμο να μη μιλάει και αυτό έχει επιπτώσεις σε όλη τη ζωή όσων τη βιώνουν. Πολλές φορές τα θύματα γίνονται θύτες, όπως και στο συγκεκριμένο βιβλίο, και αντίστροφα.
Και σε αυτή τη μάχη θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Εσείς ποια θέση θα περνάτε; Διαβάστε το και αναρωτηθείτε γιατί πολλές φορές βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα και γιατί δεν ενεργούμε με γνώμονα τη συζήτηση. Σίγουρα μία συζήτηση μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε τις αιτίες και τους βαθύτερους λόγους για κάθε πράξη του άλλου.
Το βιβλίο διακατέχεται από βαθιά μηνύματα και ουσιαστικά διερωτήματα. Βυθιστείτε στην ανάγνωση και δείτε το δάσος πίσω από το δέντρο. Τότε μόνο θα δούμε την ψυχή του ανθρώπου!





Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου