Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Συζητώντας με την Αγγελίνα Λιβανού

Ερώτηση 1η: Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας “Τυλιγμένοι στις φλόγες”;

Α.Λ.: Το «Τυλιγμένοι στις Φλόγες» είναι ένα δυνατό ερωτικό βιβλίο γραμμένο όμως με πολλή ευαισθησία και συναίσθημα και όχι απλή καταγραφή ερωτικών σκηνών.


Ερώτηση 2η: Το πρώτο σας βιβλίο “Γυάλινες αγάπες” ανήκει στη ρομαντική λογοτεχνία. Το νέο σας βιβλίο “Τυλιγμένοι στις φλόγες” στην ερωτική λογοτεχνία. Ποια από τις δύο πιστεύετε ότι σαν ταιριάζει περισσότερο και γιατί;

Α.Λ.: Μου ταιριάζει οτιδήποτε αποφασίσω να γράψω γιατί πάντοτε το κάνω με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό. Τώρα αν η ερώτηση είναι προσωπική στην Αγγελίνα Λιβανού θα απαντήσω το «Τυλιγμένοι στις Φλόγες» γιατί η ζωή θέλει ένταση!!!


Ερώτηση 3η: Η Αγγελική θα ζήσει ένα δυσάρεστο γεγονός και ταυτόχρονα τον έρωτα της ζωής της. Πιστεύετε ότι μετά από ένα κακό έρχεται ένα δυνατό καλό στη ζωή μας;

Α.Λ.: Και βέβαια το πιστεύω. Η ζωή είναι σαν έναν τροχό δεν μπορεί να είσαι συνέχεια από κάτω, κάποια στιγμή θα έρθει από πάνω. Όπως επίσης πιστεύω στην απόλυτη ισορροπία του σύμπαντος.


Ερώτηση 4η: Cyber sex, μία νέα μόδα, την οποία προσθέσατε μέσα στο βιβλίο σας. Αρκετά ανατρεπτική ιδέα, κατά τη γνώμη μου. Πώς σας γεννήθηκε η ιδέα να το συμπεριλάβετε στην ιστορία σας;

Α.Λ.: Ένας συγγραφέας πρέπει να ακολουθεί την εποχή του. Είτε μας αρέσει είτε όχι το διαδίκτυο έχει μπει στις ζωές μας. Το cyber sex είναι δυστυχώς μια σύγχρονη μορφή σχέσεων, πιο εύκολη, πιο απρόσωπη, λιγότερο επώδυνη. Είναι ο φόβος του ανθρώπου σήμερα να δοθεί ολοκληρωτικά, να έρθει αντιμέτωπος με τα συναισθήματά του ακόμα ίσως και να πονέσει. Οι σχέσεις απαιτούν κόπο και δόσιμο και διαρκή χτίσιμο γιατί οι σχέσεις που δεν εξελίσσονται πεθαίνουν έτσι κάποιοι καταφεύγουν στις εύκολες λύσεις. Ξεχάσαμε και να ζούμε δυστυχώς και χάνουμε την ομορφιά της ζωής.


Ερώτηση 5η: Η Αγγελική θα ερωτευτεί τον σωτήρα πυροσβέστη της. Τελικά τον ερωτεύτηκε γιατί την έσωσε, γιατί φοράει στολή, μία φαντασίωση –όνειρο πολλών γυναικών– ή ήταν ο συνδυασμός και των δύο;

Α.Λ.: Για τίποτα από αυτά. Πιστεύω απόλυτα στη χημεία ανάμεσα σε δυο ανθρώπους. Αυτή τη μία μοναδική στιγμή που ομοιάζει με το άναμμα του σπίρτου και εγένετο φλόγα!!!


Ερώτηση 6η: Ο Γιώργος και η Αγγελική θα ερωτευτούν παράφορα και με το πρώτο άγγιγμα. Θεωρείτε ότι μπορεί να έχει διάρκεια αυτού του είδους ο έρωτας;

Α.Λ.: Και γιατί όχι; Κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες φυσικά και μπορεί να υπάρξει διάρκεια. Εμείς οριοθετούμε άρα εμείς μπορούμε και να ανατρέψουμε τα όποια όρια.


Ερώτηση 7η: Στον έρωτα πρέπει να υπάρχουν όρια και φραγμοί ή πρέπει να τον ζήσουν ως το έπακρο;

Α.Λ.: Όταν συναινούν και οι δύο εννοείται πως δεν υπάρχουν όρια και φραγμοί. Ο έρωτας είναι καμωμένος για να τον ζεις στα άκρα.


Ερώτηση 8η: Ποιανού βιβλίου συγγραφέας θα θέλατε να ήσασταν εσείς;

Α.Λ.: «Ανεμοδαρμένα Ύψη» Έμιλυ Μπροντέ χωρίς δεύτερη σκέψη. Το έχω διαβάσει στα ελληνικά και στα αγγλικά. Τέτοια ατμόσφαιρα, τόσο έντονα συναισθήματα, τέτοιο πάθος… Νόμιζα πως ήμουν εκεί μαζί με τους ήρωες. Και κατά την γνώμη μου η κορυφαία ερωτική ιστορία!


Ερώτηση 9η: Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;

Α.Λ.: Να μην φοβούνται να ζουν! Η ζωή είναι δώρο και καθόλου δεδομένη γι’ αυτό πρέπει να την γευόμαστε στο έπακρο. Κάθε στιγμή είναι πολύτιμη ακόμα και όταν είναι πικρή γιατί εμπεριέχει μαθήματα που θα μας οδηγήσουν παρακάτω ενδυναμωμένους και σοφότερους.


Ερώτηση 10η: Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το επόμενο συγγραφικό βήμα σας;

Α.Λ.: Υπάρχει ήδη ένα συμβόλαιο με τον εκδοτικό μου, τον Ωκεανό για ένα ψυχολογικό θρίλερ το «Φιλί Θανάτου» που από όσο γνωρίζω θα εκδοθεί την άνοιξη. Από κει και πέρα έχω στα σκαριά ένα καινούργιο ερωτικό αλλά δεν θα πω κάτι άλλο προς το παρόν.


Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε! Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλοτάξιδα τα βιβλία σας!!!

Α.Λ.: Εγώ σε ευχαριστώ Βασιλική Διαμάντη που μου έδωσες τη δυνατότητα μέσα από αυτή την όμορφη συνέντευξη να πω κάποιες από τις αλήθειες μου. 
 
 
 
 
 
Η Αγγελίνα Λιβανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση. Αναγνώσματα κλασικών συγγραφέων όπως τα «Ανεμοδαρμένα ύψη» της Έμιλι Μπροντέ κ.α την οδήγησαν σε αρκετές συγγραφικές απόπειρες, καταλήγοντας σε μικρά ερωτικά μυθιστορήματα, χωρίς όμως το τραγικό τέλος των κλασικών συγγραφέων, γιατί θεωρεί πως ο έρωτας είναι το πιο δυνατό συναίσθημα της ανθρώπινης ύπαρ- ξης και πρέπει να έχει αισιόδοξο τέλος, τουλάχιστον ως ανάγνωσμα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Αγαπάει τα ταξίδια γιατί αποτελούν πηγή έμπνευσης και τα τελευταία χρόνια ζει μακριά από την Αθήνα. Από τις εκδόσεις μας κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της Γυάλινες αγάπες.
(2017) Τυλιγμένοι στις φλόγες, Ωκεανός
(2016) Γυάλινες αγάπες, Ωκεανός
 
 
 
 
 

Τυλιγμένοι στις φλόγες
Δεν μπορούσε να δει το πρόσωπό του γιατί φορούσε το κράνος του, μα κράτησε το βλέμμα της πάνω του μέχρι που τα γόνατά της λύγισαν και σωριάστηκε. Με σταθερά βήματα την πλησίασε και ύστερα έσκυψε και την σήκωσε στην αγκαλιά του. Και παρ’ όλο που ήταν ημιλιπόθυμη ένιωσε ασφάλεια μέσα στα δυνατά του μπράτσα που την τύλιξαν προστατευτικά ενώ ταυτόχρονα η καρδιά της χτύπησε δυνατά... «Υπάρχουν άλλοι μέσα στο σπίτι;» τη ρώτησε επίμονα. Δεν είχε δύναμη να του απαντήσει και ένευσε αρνητικά. Κι ύστερα τίποτα… Μαύρο πέπλο έπεσε μπροστά της.
 
 
 
 
Γυάλινες αγάπες
Η Ράνια και ο Ίαν είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες. Εκείνη ένα απλό αγοροκόριτσο που προσπαθεί να ανακαλύψει πού θα καθίσει η μπίλια της ζωής, και εκείνος ένας γοητευτικός καρδιοκατακτητής κοσμοπολίτης, μοντέλο στο επάγγελμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παρελθόν και το μέλλον του. Ένα ατύχημα θα σταθεί η αφορμή της γνωριμίας τους. Από τότε θα ακολουθήσει μια σειρά γεγονότων που άλλοτε θα τους φέρνουν κοντά και άλλοτε θα τους απομακρύνουν. Το παρελθόν του Ίαν συχνά-πυκνά ρίχνει βαριές σκιές τις οποίες η Ράνια δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και αποφασίζει να δώσει οριστικό τέλος σε αυτή τη σχέση που δεν βγάζει πουθενά.
Ο Ίαν προσπαθεί να ξανακερδίσει την αγαπημένη του. Θα καταφέρει άραγε να σβήσει τους φόβους της και να την κρατήσει για πάντα στην αγκαλιά του;
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου