Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Κριτική Βιβλίου “Αμάραντοι λεμονανθοί” της Χαράς Παπαελευθερίου – Μπαρδώση

Η ιστορία του βιβλίου ως επί το πλείστον διαδραματίζεται στο νησί της Πόρου και στον Πειραιά. Η Αγγελική θα κεράσει ένα αμυγδαλωτό στον μικρό Βασίλη και οι ζωές τους θα δεθούν άρρηκτα μεταξύ τους. Ο Βασίλης και η οικογένειά του, πρόσφυγες από τη Φώκαια της Μικράς Ασίας θα βρουν μια ζεστή αγκαλιά να τους ανοίγεται από την οικογένεια του καπετάν Μανόλη. Όλοι θα τους σταθούν και θα τους βοηθήσουν να ορθοποδήσουν και πάλι. Σιγά – σιγά ανάμεσα στην Αγγελική και τον Βασίλη θα αναπτυχθεί μεγάλη συμπάθεια και η φιλία θα διαδεχθεί την αγάπη όπως ακριβώς ανθίζουν οι ολόλευκοι λεμονανθοί του λεμονοδάσους τους.
Μόνο που ο πόνος θα κάνει τα πρώτα του σημάδια όταν η οικογένεια του Βασίλη θα αναγκαστεί να ξενιτευτεί και να μεταβεί στη Μασσαλία. Η Αγγελική μετά από αυτό το γεγονός θα ταξιδέψει στην Αθήνα, όπου ζει η αδερφή της. Μόνο που σε αυτό το ταξίδι δε θα είναι μόνη της.
Το βιβλίο μας παρουσιάζει μία ιστορία αγάπης, ζήλιας, πόνου, προσμονής, ελπίδας, χαράς και λύπης. Ο ρομαντισμός ξεχειλίζει από τις σελίδες του και κάνει τους λάτρεις του είδους να το αγαπήσουν. Πίσω από κάθε συννεφιά αχνοφέγγει ο ήλιος και μερικές φορές είναι ικανός να μας φωτίσει τη ζωή μας. Το μόνο που εγώ θα ήθελα, θα ήταν περισσότερη πλοκή για τον ξεριζωμό της Σμύρνης. Είναι ένα αγκάθι της ελληνικής κοινωνίας που πονάει και μας αγγίζει πάντα, ζητώντας λίγο ακόμα. Όσοι λοιπόν αγαπάτε τις ιστορίες αγάπης με λίγο πόνο αλλά πολύ συναίσθημα πρέπει να διαβάστε το! Σίγουρα θα σας συγκινήσει και θα το αγαπήσετε!






Βασιλική Διαμάντη 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου