Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Συζητώντας με την Αγγελίνα Λιβανού

Ερώτηση 1η: Ποιος/α είναι ο/η αγαπημένος/η συγγραφέας;

Α.Λ.: Η Έμιλυ Μπροντέ με τα Ανεμοδαρμένα ύψη! Αξεπέραστο βιβλίο για εμένα. Κανένας άλλος δεν έχει αποτυπώσει τον έρωτα τόσο δυνατά!


Ερώτηση 2η: Ποιο είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;

Α.Λ.: Την κοκκινοσκουφίτσα! Ο πιο επικίνδυνος έρωτας!


Ερώτηση 3η: Τι σημαίνει η συγγραφή για εσάς;

Α.Λ.: Ταξίδι και απελευθέρωση…


Ερώτηση 4η: Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας "Γυάλινες αγάπες";

Α.Λ.: Οι Γυάλινες αγάπες είναι ένα τρυφερό ερωτικό μυθιστόρημα που ωστόσο εμπεριέχει πολλές αλήθειες για τις ανθρώπινες σχέσεις.


Ερώτηση 5η: Πιστεύετε πως οι αγάπες είναι γυάλινες και εύθραστες;

Α.Λ.: Ναι, δυστυχώς είναι πάρα πολύ γιατί δεν έχουμε μάθει να παλεύουμε όσο θα έπρεπε για αυτές.


Ερώτηση 6η: Ο Ίαν είναι αυτό που λέμε παλιάς κοπής αρσενικό. Άραγε υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άντρες είναι "υπό εξαφάνιση";

Α.Λ.: Σίγουρα είναι υπό εξαφάνιση και μέσα από αυτή την έλλειψη προσπάθησα να τον αναβιώσω μήπως και…


Ερώτηση 7η: Η Ράνια είναι κλειστός χαρακτήρας. Γιατί θεωρείτε πως ένας τέτοιος χαρακτήρας δεν μπορεί να πιστέψει εύκολα στους ανθρώπους;

Α.Λ.: Η Ράνια έχει πληγωθεί πολύ και αυτό την κάνει να είναι συγκρατημένη. Δεν μπορεί να αφεθεί. Είναι και οι συγκυρίες που δεν την διευκολύνουν προς αυτή την κατεύθυνση.


Ερώτηση 8η: Για ποιο λόγο πιστεύετε πως πρέπει οι αναγνώστες να διαβάσουν το βιβλίο σας;

Α.Λ.: Γιατί θα τους πάρει μακριά από την τόσο σκληρή πια καθημερινότητά μας. Θα βυθιστούν έστω για λίγο σε έναν πιο όμορφο κόσμο που ο έρωτας θριαμβεύει!


Ερώτηση 9η: Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;

Α.Λ.: Να ερωτεύονται! Δυνατά και με πάθος! Να τα δίνουν όλα ακόμα κι αν πληγωθούν γιατί ο έρωτας είναι ζωή!!!


Ερώτηση 10η: Θα θέλατε να μας πείτε μερικά λόγια για το επόμενό σας συγγραφικό βήμα;

Α.Λ.: Βεβαίως! Θα είναι ένα πιο δυνατό βιβλίο, πιο σημερινό ως προς τον τρόπο προσέγγισης του ενός εκ των δύο πρωταγωνιστών. Θα έχει τίτλο «Τυλιγμένη στις φλόγες» και ο πρωταγωνιστής θα είναι πυροσβέστης.


Β.Δ.: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε! Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλοτάξιδα όλα τα βιβλία σας!!!

Α.Λ.: Κυρία Διαμάντη εγώ σας ευχαριστώ από καρδιάς για όλα!!!
 
 
 
 
 
Η Αγγελίνα Λιβανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση. Αναγνώσματα κλασικών συγγραφέων όπως τα «Ανεμοδαρμένα ύψη» της Έμιλι Μπροντέ κ.α την οδήγησαν σε αρκετές συγγραφικές απόπειρες, καταλήγοντας σε μικρά ερωτικά μυθιστορήματα, χωρίς όμως το τραγικό τέλος των κλασικών συγγραφέων, γιατί θεωρεί πως ο έρωτας είναι το πιο δυνατό συναίσθημα της ανθρώπινης ύπαρξης και πρέπει να έχει αισιόδοξο τέλος, τουλάχιστον ως ανάγνωσμα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Αγαπάει τα ταξίδια γιατί αποτελούν πηγή έμπνευσης και τα τελευταία χρόνια ζει μακριά από την Αθήνα.
(2016) Γυάλινες αγάπες, Ωκεανός
 
 
 
 
 
Γυάλινες αγάπες
Η Ράνια και ο Ίαν είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες. Εκείνη ένα απλό αγοροκόριτσο που προσπαθεί να ανακαλύψει πού θα καθίσει η μπίλια της ζωής, και εκείνος ένας γοητευτικός καρδιοκατακτητής κοσμοπολίτης, μοντέλο στο επάγγελμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παρελθόν και το μέλλον του. Ένα ατύχημα θα σταθεί η αφορμή της γνωριμίας τους. Από τότε θα ακολουθήσει μια σειρά γεγονότων που άλλοτε θα τους φέρνουν κοντά και άλλοτε θα τους απομακρύνουν. Το παρελθόν του Ίαν συχνά-πυκνά ρίχνει βαριές σκιές τις οποίες η Ράνια δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και αποφασίζει να δώσει οριστικό τέλος σε αυτή τη σχέση που δεν βγάζει πουθενά.
Ο Ίαν προσπαθεί να ξανακερδίσει την αγαπημένη του. Θα καταφέρει άραγε να σβήσει τους φόβους της και να την κρατήσει για πάντα στην αγκαλιά του;
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου