Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Κριτική Βιβλίου “Κάποτε στη Μυτιλήνη” της Ευδοκίας Σταυρίδου

Πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Θα γνωρίσουμε τον Νικήτα και τη Νίνα. Την αρχή ενός παράνομου έρωτα και την εξέλιξή του. Ο Νικήτας είναι ο άρχοντας του νησιού. Εγωιστής, θαρραλέος, τολμηρός, χωρίς ενδοιασμούς και πλούσιος. Η Νίνα είναι ένα αδύναμο κοριτσάκι, άβουλο, φοβισμένο, βασανισμένο και φτωχό. Και οι δύο θα ερωτευτούν παράφορα με όσα αυτά συνεπάγονται. Μόνο που η σχέση τους μπαίνει ανάμεσα στον γάμο του.
Η Νίνα θα μπλεχτεί σε έναν ιστό αράχνης άθελά της. Δεν γνωρίζει πως ο Νικήτας είναι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών. Όταν όλα θα βγουν στο φως, θα δει ένα άλλο πρόσωπο του αγαπημένου του.
Θα καταφέρουν να μείνουν για πάντα μαζί; Που θα τους οδηγήσει αυτό το παράφορο πάθος; Τι θα γίνει όταν θα συμβεί ένα αναπάντεχο γεγονός;
Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το πρώτο μυθιστόρημα της συγγραφέως που σίγουρα θα εκπλήξει κάθε αναγνώστη. Η ιστορία θα τον κερδίσει με τη μία και θα ακολουθεί τη συγγραφέα και στα επόμενα βήματά της. Το ίδιο και εγώ! Μου άρεσε πολύ η γραφή της. Με εξέπληξε η γρηγοράδα με την οποία προχωρούσε η ιστορία χωρίς να πλατειάζει ή να κουράζει τον αναγνώστη. Και το κυριότερο; Χωρίς να κάνει ούτε μία κοιλιά.
Γρήγορο, ανατρεπτικό, συγκλονιστικό, αισθηματικό, συγκινητικό, ανθρώπινο, αληθινό και συναρπαστικό θα χαρακτήριζα το βιβλίο αυτό. Η σκιαγράφηση των χαρακτήρων ήταν ολόσωστη δίνοντας στον αναγνώστη να καταλάβει τον εσωτερικό κόσμο των ηρώων. Εκεί που συμπαθούσες τον Νικήτα, αυτομάτως ένιωθες αηδία και αντίστροφα. Εκεί που ήθελες να αγκαλιάσεις τη Νίνα, τη θαύμαζες για την “ηρωική” της στάση και την ομορφιά των συναισθημάτων της. Και πάλι ορισμένες φορές γινόταν αντιστροφή των συναισθημάτων που σου προκαλούσε το συγκεκριμένο κορίτσι. Και να το δίδαγμα που σου προσφέρει αυτό το βιβλίο! Δεν υπάρχει τιμή στην εξαγορά συναισθημάτων. Όταν η καρδιά χτυπά και αγαπά αληθινά, ούτε όλο το χρυσάφι του κόσμου δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει.
Ανυπομονώ να διαβάσω το επόμενο μυθιστόρημα της συγγραφέως, το οποίο είμαι σίγουρη πως θα με κερδίσει, όπως και αυτό. Πρόκειται για ένα όμορφο και αληθινό ταξίδι, το οποίο αξίζει να διαβαστεί από όλους μας! Διαβάστε το και θα σας ξεδιπλώσει συναισθήματα που υπάρχουν μόνο σε αληθινούς ανθρώπους, των οποίων η καρδιά ξεχειλίζει από αγάπη και καλοσύνη!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου