Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Δεκατρία κεριά στο σκοτάδι - Μένιος Σακελλαρόπουλος

Τα  «Δεκατρία κεριά στο σκοτάδι» του Μένιου Σακελλαρόπουλου είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που μας μυεί σε ένα κόσμο διαφορετικό, σκοτεινό, αληθινό.
Έχοντας όλοι μας τις βασικές μας αισθήσεις , με βασικότερη την όραση, αισθήσεις που τις θεωρούμε δεδομένες, σίγουρα δεν γνωρίζουμε πως ζουν οι άνθρωποι που στερούνται κάποια από αυτές. Μέσα από την ιστορία του ήρωα του βιβλίου, του Αλέξανδρου, ζούμε το ανθρώπινο δράμα που βιώνει έντονα κάποιος που χάνει κάτι που θεωρούσε δεδομένο, και γινόμαστε μάρτυρες της απόγνωσης, του θυμού , της κραυγής του για κάποια βοήθεια για να βγει από τα σκοτάδια. Μέσα από την ιστορία του βιβλίου, ο συγγραφέας μας παρουσιάζει έναν διαφορετικό κόσμο, αυτόν του σκοταδιού, τους εκ γενετής τυφλούς, ανθρώπους που δεν  έχουν δει τίποτα στη ζωή τους, ούτε τον ήλιο, τη θάλασσα, τα χρώματα…, καθώς και αυτούς που ενώ έβλεπαν από κάποιο ατύχημα έχασαν ξαφνικά το φως τους, και βρέθηκαν στο απόλυτο σκοτάδι, και τους φορείς που αν και ελάχιστοι προσπαθούν με το έργο τους να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν την ζωή τους λίγο πιο εύκολη.
Τους βοηθούν να αντλήσουν την δύναμη της ψυχής τους για να βγουν από τα σκοτάδια και να κάνουν βήματα προς το φως.
Το βιβλίο αυτό υμνεί την ευαισθησία και την ομορφιά της ψυχής αυτών των διαφορετικών ανθρώπων, την δύναμη που αντλούν από μέσα τους, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις όποιες δυσκολίες για να μπορέσουν και αυτοί να έχουν μια φυσιολογική ζωή. Την αισιοδοξία που έχουν, την πίστη, το πείσμα, μπρος στις δυσκολίες  είναι ένα μάθημα  ζωής για μας,   που πρέπει να μας θυμίζει  πως πρέπει να απολαμβάνουμε τη ζωή  και όσα αυτή μας προσφέρει. Μέσα από τα λόγια της Μαργαρίτας, κατάλαβα πόσες χαρές μας προσφέρει η ζωή και εμείς δεν τις εκτιμάμε όσο θα έπρεπε.

  Τα «Δεκατρία κεριά στο σκοτάδι» είναι ένα μυθιστόρημα, που σε συγκλονίζει, σε συγκινεί, σε προβληματίζει, σου δείχνει τον τρόπο που μπορείς να ξεπεράσεις τις δυσκολίες της ζωής αρκεί να έχεις θέληση. Είναι ένας ύμνος για τη ζωή και για το μεγαλείο ψυχής των ανθρώπων  που δεν βλέπουν με τα μάτια τους, αλλά βλέπουν και ονειρεύονται με την ψυχή τους.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου