Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Κριτική του βιβλίου - "Θάλασσες μας χώρισαν" Ιφιγένεια Τέκου

Ένα απίστευτα συγκινητικό βιβλίο που μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις  και τις πράξεις που κάνουμε, και πως μόνο μια μπορεί  να δρομολογήσει όλη την υπόλοιπη ζωή μας, παρασύροντας στην δύνη τους και όσους συμπορεύονται μαζί μας. Ένα μυθιστόρημα βαθιά ανθρώπινο, ύμνος για τα ανθρώπινα συναισθήματα, της αγάπης, της αδερφικής ζήλιας, του πόνου, της απόγνωσης, του ανταγωνισμού, του μίσους, τα μεγάλα λάθη που προσμένουν την λύτρωση και την ελπίδα για συγχώρεση.
Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που σκιαγραφεί τους χαρακτήρες των ηρώων του, και αναλύει την ψυχοσύνθεση τους, όσο μέσα από τις σελίδες του περνάει το άρωμα από χαμένες πατρίδες, αλλοτινές εποχές στην Σύμη, στην Ικαρία,  στην Αλεξάνδρεια, στην Κωνσταντινούπολη, με εικόνες που γεμίζουν την καρδιά μας με συγκίνηση και νοσταλγία. Ο ρυθμός της αφήγησης γρήγορος, με λόγο που ρέει και από ένα σημείο και μετά οι εξελίξεις είναι ραγδαίες τόσο που διάβαζα με κομμένη την ανάσα, σαν να τα ζούσα και με την αγωνία μου να κορυφώνεται καθώς περίμενα τους ήρωες να βγουν από την προσωπική του κόλαση ο καθένας και να έρθει η ώρα της συγχώρεσης ώστε να γαληνέψουν οι ψυχές τους.
Ένα βιβλίο ύμνος για τις ανθρώπινες σχέσεις, για την αγάπη και την συγχώρεση που είναι σπουδαιότερη από όλα, γιατί είναι η ίδια η αγάπη!

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου