Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Έτσι αισθάνομαι!” του Christopher Silas Neal

Τι πρόβλημα και αυτό το πως μπορεί να αισθάνεται ένα παιδί. Είναι κακό να ασιθάνεται λυπημένος και να κλαίει; Πρέπει μόνο να αισθάνεται χαρά, ευτυχία και να γελάει; Αλήθεια ποιος θέτει αυτούς τους “κανόνες”; Όλα μέσα στη ζωή είναι. Και το πιο φυσιολογικό είναι να μπορεί ένα παιδί να εξωτερικεύσει όλα όσα νοιώθει και να μην εγκλωβιστεί σε έναν κυκεώνα μαύρων σκέψεων πληγώνοντας σιγά – σιγά τη ψυχή του.
Μερικές φορές μπορεί κάθε άνθρωπος να είναι χαρούμενος και στεναχωρημένος. Αλλά θα πρέπει να μάθουμε να τα βγάζουμε όλα από μέσα μας μέσω της συζήτησης. Έτσι και ο μικρός μας φίλος μας δείχνει τον τρόπο που μπορεί κάποιο παιδί να το κάνει αυτό.
Η εικονογράφηση είναι από τις πιο όμορφες και πιο παραστατικές που βρήκα στα παιδικά βιβλία. Τα δάκρυα μεταμορφώνονται σε πουλιά που φεύγουν ψάχνοντας το δρόμο τους. Ενώ όταν γελάμε τα πάντα γύρω μας αλλάζουν και γίνονται πιο όμορφα, πιο αισιόδοξα. Ακόμα και τα τραγούδια γίνονται αστέρια που γεμίζουν τον ξάστερο ουρανό έτοιμα να γοητεύσουν τον κόσμο, να δώσουν μία αισιόδοξη νότα στη ζωή τους.
Είναι από τα καλύτερα βιβλία αναπαράστασης των συναισθημάτων των μικρών μας φίλων και της σπουδαιότητάς τους να μην μένουν κλεισμένα σε ένα σεντούκι, δηλαδή στην ψυχή, αλλά να βγαίνουν προς τα έξω και να συναντάνε τον αποδέκτη τους, Άλλωστε... είναι ωραίο όταν μπορούμε να τα λέμε...!
Αν έχετε λοιπόν, και εσείς ένα παιδάκι που θέλετε να του δείξετε και να του μάθαινε πόσο σημαντικά είναι τα συναισθήματα τότε πάρτε το και δεν θα χάσετε!!! Μέσω του βιβλίου αυτό θα μάθουν τα παιδιά και θα διδαχτούν και οι γονείς πως να καταφέρουν να προσεγγίσουν έναν τόσο απαιτητικό αποδέκτη!





Βασιλική Διαμάντη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου