Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Οι ανυφάντρες της μοναξιάς” της Τάνιας Θεοδοσίου

Ρομαντισμός στο έπαρκο. Δεν περίμενα πως θα συναντούσα βιβλίο από ελληνίδα συγγραφέα, όπου θα μπορούσε να αποτυπώσει τόσο έντονα μία εποχή άγνωστη στην ίδια και μάλιστα σε μία άλλη χώρα, τελείως διαφορετική από τη δική μας. Και όμως να που τα πάντα μπορεί να τα καταφέρει κάποιος αρκεί να το θέλει και να το θέσει ως στόχο. Μου θύμισε πολύ τα αριστουργήματα της κλασικής εποχής από συγγραφείς όπως η μοναδική Τζέην Όστεν και οι αδερφές Μπροντέ.
Το βιβλίο τοποθετείται στην δύση του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα της Αγγλίας. Ακόμα και οι τοποθεσίες είναι τόσο μα τόσο παραστατικές σαν να τις έχει δει, να τις έχει βιώσει και να τις έχει τοποθετήσει στο κάδρο της ψυχής της και των αναμνήσεών της.
Η Λαβίνια βλέπει με τον πιο δύσκολο τρόπο το σκληρό πρόσωπο της ζωής. Από μικρή θα ορφανέψει από μητέρα αλλά μία υιοθεσία θα γίνει η ενακτήρια οδός για να ζήσει μέσα στη στοργή μιας οικογένειας αλλά οι αποκαλύψεις θα της πάρουν από δίπλα της και πάλι αυτή την εικόνα. Και οι εξελίξεις θα είναι αλυσιδωτές που θα την εξαναγκάσουν αμέσως μετά τον εξευτελισμό και τη φυγή της από το “σπίτι” της να γίνει αιχμάλωτη του γιού του Κόντε Λάνσαϊρ, Ίαν. Ένα πακέτο που θα μεταφέρει η ίδια, χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό του στον πύργο του Κόντε, θα γίνει η αιτία της αιχμαλωσίας της.
Κάπου εκεί θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται και μία ρομαντική ιστορία αγάπης μεταξύ των δύο κεντρικών ηρώων του βιβλίου, της Λαβίνιας και του Ίαν. Μόνο που η Λαβίνια δεν θα αφεθεί να νιώσει όλα όσα επιθυμεί, από φόβο. Θα εγκλωβίσει την καρδιά της σε μία μοναξιά που ο ιστός που έχει υφάνει η ίδια δεν την αφήνει να γεμίσει τη ζωή της με πρωτόγνωρα συναισθήματα.
Μυστηριώδες, αστυνομικό, κινηματογραφικής ροής, ρομαντικό, σκοτεινό και αγωνιώδες. Αυτά είναι τα κομμάτια, που κατά τη γνώμη μου συνθέτουν την ιστορία και μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι ανεπανάληπτο και αισθημαντικό μέχρι τελικής πτώσης. Για τους λάτρες του ρομαντικού μυθιστορήματος είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που θα μπορούσε ποτέ να πέσει στα χέρια του. Τρέξτε λοιπόν να προμηθευτείτε αυτό το μυθιστόρημα και σίγουρα δε θα χάσετε! Αφεθείτε να σας παρασύρει στη δίνη του και να δείτε πως η μοναξιά δεν μπορεί να γεμίσει τη ζωή σας... μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει, και αυτή την αγάπη σας την προσφέρει απλόχερα η συγγραφέας μέσω του ταξιδιού της και των περισσοτέρων από 700 σελίδες βιβλίο της!





Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου