Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Ο Δούκας κι εκείνη” της Julia Quinn

Το πρώτο βιβλίο της οικογένειας Μπρίτζερτον μας παρουσιάζει την ανύπαντρη, εδώ και δύο χρόνια στις σεζόν, Δάφνη. Η Δάφνη είναι η πρώτη αδερφή από τα 8 αδέρφια και η τρίτη στη σειρά. Ένας γυναικάς και περιζήτητος άντρας, ο δούκας Σάιμον Μπάσετ, της ζητάει να παίξουν ένα παιχνίδι αρραβώνων μεταξύ τους για να “ανέβουν” οι μετοχές της Δάφνης προς το αντίθετο φύλο και ο ίδιος για να γλιτώσει από τις προσκλήσεις ανύπαντρων θυγατέρων. Μόνο που η κοπέλα είναι η αδερφή του καλύτερού του φίλου, Άντονι. Ο Σάιμον έχει υποσχεθεί να μην παντρευτεί ποτέ λόγω του περίεργου χαρακτήρα και σκληρού προσώπου του πατέρα του απέναντί του.
Τι θα γίνει όμως όταν και οι δύο θα βρεθούν ερωτευμένοι; Θα μπορέσουν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους και να προχωρήσουν τις ζωές τους όπως επιθυμεί ο καθένας;
Το βιβλίο είναι μία αστείρευτη πηγή γέλιου και ρομαντισμού. Βλέπουμε τον εγωισμό ενός άντρα σε όλο του το μεγαλείο καθώς και τα ψυχολογικά προβλήματα που συνθέτουν τον ενήλικο χαρακτήρα του.
Η στήλη της λαίδης Γουίσλνταουν είναι το αλατοπίπερο του βιβλίου. Η γλώσσα της γλαφυρή και με καυστικότητα προσπαθεί να μας εντρυφήσει στον κόσμο της αριστοκρατικής κοινωνίας και των αγωνιωδών προσπαθειών των μητέρων των κοριτσιών να παντρέψουν τις κόρες τους με τους πιο περιζήτητους άντρες της Αγγλίας μέσω των σεζόν που δίνονται κάθε χρόνο στη χώρα. Κωμικό, ρομαντικό, συναισθηματικό. Η συγγραφέας καταφέρνει να μας παρουσιάζει τους χαρακτήρες όχι σαν τους τέλειους ήρωες αλλά σαν τους απλούς ανθρώπους με τα ελαττώματα, τις φοβίες, τα πάθη και τα προτερήματά τους!





Διαμάντη Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου