Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Φωτεινή Κωνσταντοπούλου

(c) Γιάννης Μπουλούμπασης
Ως παιδί ξετρελαινόταν με τα παραμύθια και ως έφηβη να ταξιδεύει με πυξίδα πάντα το όνειρο. Όλες αυτές οι εικόνες και τα συναισθήματα που αποκόμισε από τα ταξίδια της αποτύπωσε και στην πρώτη συγγραφική δουλειά, στο διήγημα με τίτλο: «Στιγμές που ταξίδεψαν στις Πρέσπες» (Εκδ. Άπαρσις, α’ έκδοση 12/2009, β’ έκδοση 3/2010)
Η Φωτεινή έγινε η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που έλαβε τον τίτλο της «Υψηλού προφίλ υποστηρίκτριας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες», μία πολύ σημαντική διάκριση που ήρθε να επιβραβεύσει την πολύτιμη προσφορά της στην παγκόσμια εκστρατεία για τα παιδιά προσφύγων.
Η τιμητική αυτή αναγνώριση, αφορά στο δεύτερο βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, με τίτλο «Μια Ζαχαρένια Συνταγή», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις IANOS τον Νοέμβριο 2015. Ο τίτλος High Profile Supporter απονέμεται σε προσωπικότητες απ” όλο τον κόσμο, που με την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο συμβάλλουν τα μέγιστα στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους.
(2016) Ο τυροκοφτερός, Ελληνοεκδοτική
(2015) Μια ζαχαρένια συνταγή, Ιανός
(2009) Στιγμές που ταξίδεψαν στις Πρέσπες..., Άπαρσις

Ο τυροκοφτερός
Από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ κυκλοφορεί το τρίτο της βιβλίο με τίτλο «Περιπέτειες που τα σπάνε – Ο ΤΥΡΟΚΟΦΤΕΡΟΣ». Ένα βιβλίο που προάγει την επαφή του παιδιού με την καλή διατροφή μέσα από μια διασκεδαστική περιπέτεια.
http://www.ert.gr/timitiki-diakrisi-apo-tin-ipati-armostia-tou-oie-stin-astinomiko-singrafea-fotini-konstantopoulou/
Παρουσίαση
Με το ΥΠΕΡ-ΣΟΥΠΕΡ-ΒΙΒΛΙΟ που κρατάς στα χέρια σου θα ανακαλύψεις την πλούσια σε θρεπτική αξία προσωπικότητά μου.
Διαβάζοντας την αυτοβιογραφία μου, θα μάθεις για την αριστοκρατική καταγωγή μου, τα γευστικά όνειρά μου, τη νόστιμη Λίζα (αχ, η Λίζα...), τα ταξίδια μου, αλλά και για το μεγαλοφυές σχέδιό μου!
Το νιώθω, είμαι σχεδόν βέβαιος δηλαδή, πως, καθώς θα απολαμβάνει την τελευταία μπουκιά
-εεε, σελίδα ήθελα να πω- θα διαπιστώσεις και εσύ πόσο έξυπνο, μοναδικό και ταλαντούχο είμαι. (Ο Τυροκοφτερός)
Υ.Γ.: Μεταξύ μας, στα σίγουρα θα θέλεις να μου μοιάσεις...
Αλλά αφού δεν θα μπορείς, τουλάχιστον... κάνε με δικό σου...
Κάτι θα πάρεις από τη λάμψη μου... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο ΤΥΡΟΚΟΦΤΕΡΟΣ αποτελεί τον κεντρικό άξονα της ανθρωπιστικής δράσης «Μικροί μάγειρες + συνταγές αγάπης» που πρόκειται να λάβει χώρα στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας για το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017, ενισχύοντας το έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε», στo πλαίσιο του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων».
Η εφαρμογή του προγράμματος συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει πολύτιμη επισιτιστική στήριξη σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.
Οι «μικροί μάγειρες» αφού απολαύσουν τη διαδραστική παρουσίαση από τη συγγραφέα και γνωριστούν με τον ΤΥΡΟΚΟΦΤΕΡΟ, θα μαγειρεύουν με αγάπη για εκείνους που το έχουν ανάγκη.



Μια ζαχαρένια συνταγή
Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, ένας ζαχαροπλάστης, διαφορετικός απ' αυτούς που ξέρουμε, ζει στα ...σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει όμως πολύ και τους ανθρώπους, γι’ αυτό αποφασίζει να φτιάξει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για κείνους.
Μέχρι το βράδυ όλα πρέπει να είναι έτοιμα. Θα προλάβει όμως;
Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης. 

Υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την υποστήριξη της ΕΡΤ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS, το παιδικό βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου με τίτλο «Μια ζαχαρένια συνταγή» σε εικονογράφηση Σάντρας Ελευθερίου.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που σκοπό έχει να καλλιεργήσει την αγάπη και την αλληλεγγύη, ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του, θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο.


Στιγμές που ταξίδεψαν στις Πρέσπες...
Ήταν ένα από εκείνα τα συνηθισμένα κυριακάτικα απογεύματα, που ο Τζίμης και η Φίφη, δύο τυχαία μικρά αδερφάκια, όπως τόσα άλλα, έβλεπαν ένα ακόμη σαββατοκύριακο να φτάνει στο τέλος του και τη φτωχή Δευτέρα τόσο κοντά. Τη δύσκολη και ανιαρή Δευτέρα, που τόσα χρόνια τώρα σημαίνει την αρχή μιας επαναλαμβανόμενης εβδομάδας, μιας μέρας γεμάτης σχολείο όπως καμία άλλη. Μα τα δύο αυτά καθημερινά παιδιά όπως τόσα άλλωστε δεν φαντάζονταν ποτέ ότι εκείνη η Κυριακή θα ήταν μια Κυριακή πιο όμορφη ίσως και πιο αξέχαστη από όλες εκείνες τις Κυριακές, που τους έφερναν μια δύσκολη και αυταρχική Δευτέρα. Γιατί θα τους πήγαινε σε ένα ταξίδι φαντασίας και ονείρου, για έναν προορισμό σε ονειρικό παρελθόν, γεμάτο παραδόσεις, γιαγιάδες μιας παλιάς ψυχής, και θρύλους, παλικάρια, αθάνατους ήρωες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου