Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Κριτική Βιβλίου “Αύγουστος οίνος” της Ιωάννας Θεοδωράτου

Ένα βιβλίο που πραγματικά με καθήλωσε και με μάγεψε! Μία ευχάριστη αποκάλυψη από μία ανερχόμενη και φρέσκια συγγραφέα!
Δεν περίμενα πως μέσα από 320 σελίδες θα ανακάλυπτα ένα διαμάντι! Και όμως είναι από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα φέτος. Είναι ο κανόνας που επιβεβαιώνει πως δεν χρειάζεται πολυσέλιδα βιβλία για να μαγευτεί ένας αναγνώστης αρκεί οι σελίδες του να μιλούν στην καρδιά του και να μπορούν να σταθούν σε ένα αξιόλογο επίπεδο χωρίς να κουράζει.
Πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να χαμογελάει και να γελάει με το αγριοκάτσικο, τη Μαρίνα και με την παρέα της. Ένα ταξίδι αληθινό, νοσταλγικό, καλοκαιρινό και με πολλές δόσεις συναισθήματος. Από τα λίγα μυθιστορήματα που δεν δημιουργούν πισωγυρίσματα αφού διαδραματίζεται από την παιδική – εφηβική ηλικία της Μαρίνας μέχρι το σήμερα.
Μας γνωρίζει τους φίλους της τόσο από το χωριό του πατέρα της όσο και από της μητέρας της, όπου καταφεύγουν κάθε καλοκαίρι για τις διακοπές τους. Και κάπου εκεί ο μήνας Αύγουστος γίνεται ο καταλυτικός για την ηρωίδα μας για την ανάπτυξη των ερωτικών της αναζητήσεων. Τα καρδιοχτύπια ξεκινούν από πολύ νωρίς πότε στο πρόσωπο του Τάσου, πότε στον Φίλιππο και πότε στον Άλκη. Και κάπου εκεί εμφανίζεται και έναν άλλος αινιγματικός χαρακτήρας χωρίς όνομα.
Με παρέσυρε τόσο πολύ που με “χτύπησε” το άρωμα του γλυκού ντοματάκι, το οποίο και στη δική μου αντίστοιχη ηλικία ήταν το σήμα κατατεθέν στο σπίτι μου.
Αν αναζητάτε ένα φρέσκο βιβλίο με χιούμορ και πολύ έρωτα τότε πετύχατε τον πρώτο λαχνό του λαχείου! Σίγα θα σας μαγνητίσει και θα σας μαγέψει! Δεν θα κλάψετε από πόνο αλλά από το γέλιο! Η φιλία και η οικογένεια παίζουν πρωταρχικό ρόλο στο μυθιστόρημα και δείχνει μέσα από μία όμορφη ματιά πως τα καλοκαίρια μας προσφέρουν την ψυχική ανάταση που χρειαζόμαστε και την ευθυμία που δεν πρέπει να λείπει από τη ζωή μας!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου