Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

"Όνειρα γλυκά" Massimo Gramellini

Όνειρα γλυκά
Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Συγγραφέας : Γκραμελλίνι Μάσσιμο
Μεταφραστής : Οικονομίδου Μαρία



Περισσότερα από 1.500.000 αντίτυπα

Το βιβλίο που έκανε όλους τους Ιταλούς να ονειρεύονται...

«Προτιµάµε να την αγνοούµε την αλήθεια, για να µην υποφέρουµε, για να µη γιατρευόµαστε. Γιατί διαφορετικά θα γίνουµε αυτό που φοβόµαστε πως είµαστε: ολοζώντανοι».

Το Όνειρα γλυκά είναι η ιστορία ενός µυστικού κρυµµένου µέσα σ’ έναν φάκελο για σαράντα χρόνια. Είναι, επίσης, η ιστορία ενός παιδιού (και στη συνέχεια ενός ενήλικα), που αντιµετωπίζει τον µέγιστο πόνο, την απώλεια της µητέρας του, και το πιο ύπουλο τέρας: τον φόβο της ζωής... Είναι ένα βιβλίο αφιερωµένο σε όσους στη ζωή έχουν χάσει κάτι σηµαντικό: έναν έρωτα, µια δουλειά, έναν θησαυρό. Και, αρνούµενοι να αποδεχτούν την πραγµατικότητα, καταλήγουν να χάνουν τον εαυτό τους. Όπως ο ήρωας αυτού του µυθιστορήµατος. Που περπατά στις µύτες των ποδιών του µε σκυµµένο το κεφάλι, γιατί ο ουρανός τον τροµάζει όσο και η γη.

Το Όνειρα Γλυκά είναι πάνω απ’ όλα ένα βιβλίο για την αλήθεια και τον φόβο να τη µάθουµε. Μια αδιάκοπη µάχη ενάντια στη µοναξιά, την ανεπάρκεια και το αίσθηµα εγκατάλειψης, γραµµένη µε πάθος και λεπτό αυτοσαρκασµό. Ο πολυβασανισµένος στόχος θα είναι η κατάκτηση της αγάπης και µιας ζωής πλήρους και αυθεντικής, µε τα πόδια στη γη και τα µάτια ελεύθερα στραµµένα στον ουρανό...



«Μια λέξη µόνο. Ευχαριστούµε!» περ. Vittoria

«Ένα πολύ δυνατό βιβλίο, ένα βιβλίο που γράφει στην καρδιά!» Luciana Littizzetto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου