Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Οι κόρες των αστεριών” της Lucinda Riley

Η συγγραφέας για άλλη μια φορά σε καθηλώνει και σε προσκαλεί να γνωρίσεις μία ακόμα ρομαντική ιστορία.
'Ενας πλούσιος άντρας υιοθετεί έξι κορίτσια και τα δίνει τα ονόματα των Πλειάδων, οι οποίες κατά την ελληνική μυθολογία ήταν κόρες του Άτλαντα και της Πλειόνης, Μαία, Αλκυόνη (Άλι), Αστερόπη (Σταρ), Κελαινώ (ΚεΚε), Ταϋγετη (Τίγκι), Ηλέκτρα και Μερόπη. Και φυσικά ο Πα Σαλτ, ο πατέρας των κοριτσιών, ζει στη Γενεύη, στις όχθες της λίμνης, την οποία έχει ονομάσει Ατλαντίδα. Μετά τον απρόσμενο θάνατό του, τα κορίτσια προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. Ο πατέρας τους τους γέμισε με εφόδια και αξίες στη ζωή τους. Αναλαμβάνει να αφήσει σε κάθε μία και από ένα γράμμα. Σε κάθε γράμμα, αφήνει πληροφορίες για το πως θα αναζητήσουν τον τόπο καταγωγής τους σε περίπτωση που θελήσουν να ανακαλύψουν τις ρίζες τους.
Έτσι λοιπόν στο πρώτο από τα εφτά μυθιστορήματα καλούμαστε να ακολουθήσουμε τη διαδρομή της Μαίας και να μάθουμε ποια είναι.
Στο βιβλίο θα γνωρίσουμε την πόλη του Ρίο και θα διδαχθούμε την ιστορία της περιοχής. Τα ιστορικά στοιχεία είναι αρκετά χωρίς να σε κουράζουν. Τι σχέση έχει ο Χριστός ο λυτρωτής με τη Μαία;
Η υπόθεση τοποθετείται στο 1929 και το σήμερα. Μία γνώριμη και επιτυχημένη συνταγή της συγγραφέως. Ακόμα και το ευφάνταστο “σκηνικό” της ταφής του αινιγματικού δπολυεκατομμυριούχου σε μαγεύει και σε βάζει στη διαδικασία να γευτείς το βιβλίο μέσα σε λίγες μόνο ώρες, παρόλο που οι σελίδες του ξεπερνούν κατά πολύ τις 600.
Εκτός όμως από την ιστορική ματιά της συγγραφέως βλέπουμε στις σελίδες του να αναβιώνει ένας μεγάλος έρωτας, όπως και ο φοίνικας, ο οποίος κατά την αρχαιότητα αναγεννιόταν από τις στάχτες του. Σίγουρα το βιβλίο καταφέρνει να σε συγκινήσει και να σου προκαλέσει μία εξαιρετική έκρηξη συναισθημάτων. Η λύπη και η χαρά συνδεόνται μεταξύ τους με έναν θεαματικό τρόπο. Ακόμα και ο δεσμός της οικογένειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος μεταξύ τους. Η αγάπη μεταξύ των αδερφών είναι διάχυτη όπως διάχυτη και χειμαρρώδης είναι και η στοργή του πατέρα προς τις κόρες του. Επίσης, και η κωδικοποίηση των πληροφοριών που αποκαλύπτονται και καλούνται οι κόρες του να ξεδιαλύνουν σε φέρνει κοντά στην αριστουργηματική γραφή της Riley. Όλοι όσοι το διαβάσουν θα μαγευτούν και θα ζητάνε εναγωνίως τη συνέχεια για να γνωρίσουν και τη ζωή των άλλων αδερφών καθώς και την ψυχολογία τους. Όπως σε αυτό το βιβλίο η ωραία Μαία και ήπιων τόνων, μετά από την πρόθεση κάποιου να τη συναντήσει διακαώς και τη Μαία να τον αποφεύγει σαν το διάβολο το λιβάνι, μεταμορφώνεται σε μία δυναμική γυναίκα με πυγμή, η οποία θέλει να ανακαλύψει τις ρίζες της παρόλο που ποτέ δεν σκέφτηκε κάτι τέτοιο, έτσι περιμένω και είμαι σίγουρη πως κάτι αντίστοιχο θα επακολουθήσει και στα άλλα έξι βιβλία της σειράς που μας ξεδιπλώνει με αινιγματικό τρόπο η συγγραφέας. 
Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου