Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Greek θέραπι” της Θάλειας Κουνούνη

Ένα απολαυστικό βιβλίο με δύο θείες άκρως σπαρταριστές και με γέλιο μέχρι δακρύων! Η θεία Σούλα με καταγωγή από τον Παλαμά Καρδίτσας θα γίνει μία από τις μασκότ του βιβλίου με την προφορά του Θεσσαλικού κάμπου και όλα τα παρελκόμενα. Θα σας δώσω ένα κομμάτι από τη θεία λοιπόν για να πάρετε μία ιδέα: “Αν πάρ' να γκαργκανιάζ' γρήγουρα, σκέπασ' μ' ασημουχάρτι”. (Φυσικά εδώ μας μιλάει για τη συνταγή της καρυδόπιτας!!!
Από την άλλη έχουμε τη θεία Μαρίκα μία πανέξυπνη γυναίκα απροσδιορίστου ηλικίας. Οι ατάκες της διαδέχονται η μία την άλλη με ταχύτητα φωτός.
Έχουμε την απομυθοποίηση της “χαζής” ξανθιάς και μας εμφανίζεται με καστανά μαλλιά, στο πρόσωπο της Ιουλίας, μιας μισοπαντρεμένης. Η Ιουλία δε γνωρίζει τίποτα από πολιτικά και όχι μόνο. Απολαυστική μέχρι εκεί που δεν παίρνει με την αφέλειά της.
Η Αννίτα είναι μία ανύπαντρη εγκυμονούσα, πανέξυπνη με ιδιαίτερο καυστικό χιούμορ. Ενώ είναι η τσαούσα της παρέας παραμένει η πιο αγαθή και ευαίσθητη ψυχή.
Ο Αντρέας γκέι και στην Αμερική για χρόνια και χρόνια επιστήθιος φίλος της Ιουλίας καταφτάνει μαζί με τον Πάτρικ και την υιοθετημένη κορούλα τους Λουίζ για να παραστούν στον γάμο της.
Ο Φαίδωνας προσκολλημένος σε έναν ανεκπλήρωτο έρωτα θα μείνει κλεισμένος στο καβούκι του. Τελικά εδώ ταιριάζει το άσμα του Νότη Σφακιανάκη: “Πυρ γυνή και θάλασσα τη ζωή μου χάλασα”.
Ο Τρικούπης είναι ο δικηγόρος της παρέας. Αχ ναι δεν σας είπα... η Ιουλία την ώρα που παντρευόταν με τον Στέφανο και πριν τις υπογραφές πέφτει κάτω και αντί για γάμο έχουμε κηδεία...
Η Αφροδίτη το δεξί χέρι του πρωθυπουργού του δημοψηφίσματος, και Σκατούλα – παρατσούκλι της θείας Μαρίκας –, μπαίνει αναπάντεχα στην παρέα των παραπάνω από το πουθενά!
Και έτσι η παρέα τόσων διαφορετικών ανθρώπων και προσωπικοτήτων, η μέρα με τη νύχτα κυριολεκτικά, θα καταφέρει να γίνει ένα για να προσπαθήσουν να διαλευκάνουν το μυστήριο γιατί ο Στέφανος, μακαρίτης πλέον, θέλησε να παντρευτεί την Ιουλία έχοντας σχέση με την αρραβωνιάρα του Αννίτα. Αλλά μήπως δεν είναι μόνο αυτές οι δύο; Μήπως υπάρχει και κάποιο άλλο πρόσωπο; Δεν σας αποκαλύπτω περισσότερα... ανασκουμπωθείτε και μείνετε συντονισμένοι στο Greek θέραπι. Διαβάστε το και δεν θα χάσετε! Θα γελάσετε μέχρι δακρύων και σίγουρα θα περάσετε τόσο ευχάριστα που δυστυχώς μόλις φτάσετε στο τέλος του βιβλίου θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ γιατί δεν έχει και άλλο!
Απολαυστικό, κωμικό, ανθρώπινο και φυσικά με ονειρεμένες ατάκες!!! Τρέξτε να το αγοράσετε πριν εξαντληθεί! Θα κάνετε τέλεια γυμναστική κοιλιακών... από το γέλιο! Τι να πω με αυτό το βιβλίο... πραγματικά ό,τι και να πω θα είναι λίγο! Ακόμα κάθεστε; Δεν ξεκινήσατε για το βιβλιοπωλείο; Δεν πιστεύω να μην έχετε ήδη ετοιμαστεί!
Ακόμα και οι χαρακτήρες είναι τόσο πολυδιάστατοι και ποικιλόμορφοι που αξίζει όλα τα συγχαρητήριά μου η Θάλεια Κουνούνη! Πρώτη φορά δοκίμασε να γράψει κάτι τέτοιο και το έβγαλε εις πέρας και με το παραπάνω!





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου