Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Μία, το αόρατο κορίτσι” της Δέσποινας Μάντζαρη


Η Μία είναι ένα αόρατο κορίτσι ανάμεσα σε πολύχρωμους ανθρώπους. Προσπαθεί να μη δίνει σημασία στα σχόλια του πατέρα της και των αδερφών της καθώς και των συμμαθητών της. Βλέπετε ζει στην κοινωνία των Μπλε, οι οποίοι είναι περήφανοι για το χρώμα τους. Όπως περήφανοι είναι οι Κόκκινοι, οι Κίτρινοι και οι Ουρανιοτόξοι.
Αλλά ποια είναι η Επιχείρηση Ασήμι; Τι σχέση έχει με τη Μία; Ποιο το Σπίτι των Ευχών; Ποιος θέλει να της κάνει κακό; Γιατί το χρώμα της είναι διάφανο;
Μία περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Όταν ένα μυθιστόρημα μας δείχνει πόσο σπουδαίες είναι οι έννοιες της αγάπης, της φιλίας, της εμπιστοσύνης, της “επανάστασης” και της προσφοράς εμείς οφείλουμε να τις προστατεύουμε και να δίνουμε τη δυνατότητα σε άλλους να διαβάσουν τέτοια αναγνώσματα. Σίγουρα μέσα από τέτοια βιβλία θα βγουμε πιο “σοφοί”, πιο ανθρώπινοι και πιο συλλογικοί στις πράξεις μας και στις σκέψεις μας.
Κάθε γονέας οφείλει να δώσει αυτό το βιβλίο στο παιδί του για να μάθει πόσο σημαντικό πράγμα είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας και η αληθινή και άδολη φιλική αγάπη.





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου