Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Το δίλημμα του σκαντζόχοιρου” της Ελένης Τσαγκά

Το δίλημμα του σκαντζόχοιρου για να ζεσταθεί ή για να ζευγαρώσει είναι ένα. Να πλησιάσει ακόμα και αν ξέρει πως θα πληγωθεί από τα αγκάθια του συντρόφου τους ή να κρατηθεί σε απόσταση;
Έτσι και στο βιβλίο βλέπουμε τη Γεωργία να φοβάται να αφήσει τον εαυτό της ελεύθερο για να μην πληγωθεί. Οι άντρες δεν είναι όπως αυτοί των παραμυθιών, των ιπποτών ή των πριγκίπων που θέλουν να σώσουν την πριγκίπισσα και να την παντρευτούν.
Η συγγραφέας καταφέρνει να μικρογραφήσει μέσα από τις σελίδες της ιστορίας την αληθινή σύγχρονη κοινωνία και τους φόβους μιας γυναίκας απέναντι στον αντρικό φύλο και στις εφήμερες σχέσεις που προσπαθούν να ζήσουν ενώ παράλληλα είναι παντρεμένοι ή αρραβωνιασμένοι ή σε σχέση.
Η Γεωργία είναι κάθε γυναίκα με ανασφάλειες και άγχη για το αύριο τόσο σε επίπεδο επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό. Η φιλία της με την Κατιάννα και την Μαρία – Χριστίνα μας δείχνει πως δύο εκ αντιθέτου προσωπικότητες πως μπορούν να συμβιώσουν και να αναπτύξουν αυτόν τον τόσο σπουδαίο δεσμό. Μέσα από τις σχέσεις και τις απαντήσεις, που της δίνει ο θείος της, από την αρσενική πλευρά, σε βάζει να κατανοήσεις και τους άντρες.
Η γραφή της ρέει αβίαστα, σε βάζει σε προβληματισμούς, σου αναλύει γεγονότα που μπορεί να μην έχεις σκεφτεί και σου κάνει να αναρωτιέσαι γιατί τελικά όλοι μας είμαστε ανικανοποίητοι και θέλουμε το τέλειο, παρόλο που γνωρίζουμε πως δεν υπάρχει!





Βασιλική Διαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου