Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Εκάλη – Μύκονος: Διαδρομή εγκλήματος” της Βασιλικής Πιτουλή

Η συγγραφέας σε βάζει σιγά – σιγά στο πνεύμα της ιστορίας. Αρχικά, μας παρουσιάζει έναν φαρμακοβιομήχανο, έναν γαλακτοβιομήχανο, έναν ιδιοκτήτη νοσοκομείου με τις οικογένειές τους και έναν πολιτικό – υπουργό Υγείας. Επίσης συμμετέχουν εξίσου και κάποιοι αλλοδαποί, μία ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής και ένας γκέι μόδιστρος.
Μέσα στις σελίδες της ιστορίας βλέπουμε πολλές φορές να αναπτύσσεται το κωμικό στοιχείο και να πιάνεις τον εαυτό σου “επ' αυτοφώρου” να γελάει μέχρι δακρύων.
Κάπου εκεί επίσης βλέπουμε να πραγματοποιείται και ένας φόνος και μας αποκαλύπτει τη διαδρομή του εγκλήματος, Εκάλη – Μύκονος. Και εννοείται πως μέσα στους πλούσιους δεν γίνεται να λείπει ο προορισμός της Μυκόνου αλλά και οι βίλες τους στην Εκάλη.
Ποιος όμως σκότωσε το γνωστό μοντέλο; Εκεί ακριβώς μπαίνει και ο αστυνομικός Μαυράκης ως ο αστυνομικός που προσπαθεί να ανακαλύψει το έγκλημα αλλά και το διατροφικό σκάνδαλο, μετά μίας αυτοκτονίας ή μπορεί και όχι, που κρύβεται πίσω από τις ορμόνες που δίνονται στα παιδιά μέσω του γάλατος, γκραντοζάλ.
Πολύ ωραία γραφή, με πυγαίο χιούμορ, εξαιρετικές ατάκες, πλούσια πλοκή και με ισομερισμό ενός αστυνομικού και κοινωνικού μυθιστορήματος. Μία σύγχρονη ιστορία που σε παραπέμπει στον πλουτισμό μερικών και στην ελπίδα και ανάγκη για επιβίωση των φτωχότερων ανθρώπων. Ένα κατηγορώ με όμορφο τρόπο διατυπωμένο στην κοινωνία της Εκάλης μιας και οι πλούσιοι κρύβονται πίσω από φιλανθρωπικές πράξεις για να κρύψουν τα “εγκλήματά” τους και να θολώσουν τα νερά. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Και με αυτή την έκφραση του λαού μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τα κοινωνικά στρώματα μέσω του μυθιστορήματος της συγγραφέως. Σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι διαβάζοντας το βιβλίο και θα αναρωτηθείτε πως η ανθρωπιά και η αγάπη είναι αγαθά, με τα οποία αξίζει να εφοδιάσουμε τις ζωές μας.





Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου