Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Εύα Καραμάνου

Η Εύα Καραμάνου γεννήθηκε στη Γοργόπη του νομού Κιλκίς το 1971, όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Αργότερα ήρθε με την οικογένειά της και εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή ηλικία έγραφε μικρές ιστορίες και μεγαλώνοντας συνειδητοποίησε πως αυτό ήταν η αρχή για το όμορφο, συγγραφικό ταξίδι της περιπλάνησης. Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί επίσης το διήγημα που έχει τίτλο "μια καρδιά για δυο".
"Μια καρδιά για δύο" κυκλοφόρησε το 2015 από τις εκδόσεις Πηγή και "Η μεγάλη συγνώμη" το 2013 από iWrite.gr.




Μια καρδιά για δύο
Ένα φτωχικό χωριουδάκι στη Σιέρα Λεόνε και λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, ένα χλιδάτο ξενοδοχείο, φιλοξενούσαν δύο διαφορετικούς κόσμους και συνάμα δύο τόσο ξεχωριστά παιδιά. Η οχτάχρονη Νεφέλη και ο εννιάχρονος Σαντ ήρθαν να ανατρέψουν τις ζωές όλων με το άσχημο παιχνίδι που τους έστησε η μοίρα δικαιώνοντας την πιο σπουδαία λέξη του κόσμου, την αγάπη.
Ένα ρακένδυτο, εννιάχρονο αγόρι είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει το δικό του Γολγοθά και συγχρόνως να σηκώσει και το σταυρό της λευκής φίλης του μέσα στη φρίκη των ορυχείων όπου είχαν φυλακιστεί τα δύο παιδιά. Την απίστευτη δύναμη ψυχής και τη θέληση για ζωή, που έκρυβε ο μικρός Σαντ, μπόρεσε να μοιραστεί με την οχτάχρονη Νεφέλη δίνοντάς της πάντα το χέρι του για να κρατηθεί στις δύσκολες στιγμές που βίωναν. Η μικρή Νεφέλη δεν είχε φανταστεί ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της πως η απόδρασή της από το ξενοδοχείο όπου παραθέριζε με τους γονείς της θα γινόταν η αιτία να αναστατωθούν τόσες ζωές όταν επάνω στον παιδικό της αυθορμητισμό πήγε κρυφά στο χωριό του μικρού Αφρικανού Σαντ για να προσφέρει μία μικρή βοήθεια. Οι συνέπειες όμως ήταν τρομερές για την ίδια και την οικογένειά της αλλάζοντας ριζικά τις ζωές όλων για πάντα.
https://www.youtube.com/watch?v=6ii4-Ro6v84
 


Η μεγάλη συγνώμη
Δανάη : Ρομαντική και συνεσταλμένη, είχε ένα κουκλίστικο πρόσωπο με παιχνιδιάρικα μαύρα μάτια, γαλλική μυτούλα και ένα χείμαρρο από μακριές μαύρες μπούκλες που πλαισίωναν το πρόσωπό της, θυμίζοντας καλλονή.

Άννα: Ανεξάρτητος χαρακτήρας, δυναμικός, ξανθιά με μεγάλα γαλάζια μάτια με τέλειες αναλογίες, δε θα περνούσε ποτέ απαρατήρητη. Τα δύο κορίτσια συμπλήρωναν το τέλειο δίδυμο της ομορφιάς, η καθεμία ξεχωριστά με τα χαρίσματα που τους έδωσε απλόχερα η φύση. Οι δύο ξαδέρφες μεγάλωσαν μαζί από μικρά παιδιά, δημιουργώντας ένα γερό δεσμό αγάπης και φιλίας, που τίποτα δεν μπορούσε να τον σπάσει, μέχρι που εμφανίστηκε ο Πέτρος, ο γοητευτικός καρδιολόγος κι έτσι ξαφνικά και αναπάντεχα, όπως γίνεται άλλωστε στη ζωή μας, οι μέχρι πριν λίγο αχώριστες κοπέλες ήρθαν να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους , με τον πιο σκληρό και επώδυνο τρόπο. Άραγε η αγάπη έχει το φάρμακο να επουλώσει τις βαθιές πληγές που έχει ανοίξει αυτή η σκληρή δοκιμασία; 
https://www.youtube.com/watch?v=BAV-cICY_NQ
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου