Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Κριτική Βιβλίου “Ως την άκρη της κλωστής” του Παντελή Κυραμαργιού


Το βιβλίο εμπεριέχει μία μίξη λογοτεχνίας, εικαστικής τέχνης και μουσικής. Ο Παντελής Κυραμαργιός μας μεταφέρει στο διήγημά του, το οποίο θα το χαρακτήριζα ως ένας εσωτερικός διάλογος της ψυχοσύνθεσης ενός ευαίσθητου και φοβισμένου, με τη ζωή, ανθρώπου. Ο ήρωας της ιστορίας, ο Παύλος, ζωγράφος στο επάγγελμα, προσπαθεί να ζήσει έναν “ανάποδο” κόσμο, να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα και την αληθινή ζωή μία οπτασία. Φοβισμένος στο έπαρκο προσπαθεί να βιώσει όσα δεν μπορεί μέσω των ονείρων και μιας κόκκινης κλωστής, με την οποία είναι δεμένος ο ίδιος και η Ελευθερία, μία κοπέλα την οποία ερωτεύεται μέσα στα όνειρά του.
Τι θα γίνει όμως όταν η Ελευθερία θα απαιτήσει να σταματήσει να την βρίσκει στα όνειρά του αλλά θα του ζητήσει να τον περιμένει να βρεθούν στην αληθινή ζωή; Πως θα καταφέρει ο Παύλος να μεταστρέψει τον ψυχισμό του και να προσπαθήσει να ζήσει και να συμβιώσει με τα λάθη του χθες, τα οποία τον επηρέασαν βαθιά;
Ένα πρωτότυπο δημιουργικό πάντρεμα τέχνης, της καλλιτεχνικής ομάδας Πλέγμα, μας έδωσε τη δυνατότητα να κρατήσουμε στα χέρια μας οι εκδόσεις Έναστρον. Στο βιβλίο υπάρχει και ένα cd, αποτελούμενο από δέκα κομμάτια, τα οποία ερμηνεύονται από την Εύα Λουκά και συμμετέχουν ερμηνευτικά και καταξιωμένα πρόσωπα όπως η Γλυκερία. Τέλος οι εικαστικές δημιουργίες είναι της Αμαλίας Θεοδωροπούλου και του Θανάση Φωτεινιά.




Βασιλική Διαμάντη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου