Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Συζητώντας με την Δήμητρα Ιωάννου

Ερώτηση 1η: Ποιος/α είναι ο/η αγαπημένος/η σας συγγραφέας;

Δ.Ι.: Προσπαθώ να μην απαντώ σε αυτήν την ερώτηση, γιατί πάμπολλες εμπνευσμένες πένες και σπάνια λογοτεχνικά διαμάντια θα αδικηθούν αν δεν αναφερθούν. Θα μιλήσω μόνο για το συγγραφέα που διαβάζω αυτήν την εποχή και στον οποίο επανέρχομαι ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, ο άγιος των ελληνικών γραμμάτων και «η κορυφή των κορυφών» κατά τον Κ.Π.Καβάφη.


Ερώτηση 2η: Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο που διαβάσατε;

Δ.Ι.: Ήταν το Παραμύθι Χωρίς Όνομα της Πηνελόπης Δέλτα. Το έχουν χαρακτηρίσει ως ‘μια πλατωνική πολιτεία για παιδιά’. Μια υπέροχη αλληγορία με φιλοσοφικό και ηθικό περιεχόμενο που διδάσκει και διαπλάθει συνειδήσεις.


Ερώτηση 3η: Τι σημαίνει η συγγραφή για εσάς;

Δ.Ι.: Η συγγραφή για μένα έχει πλέον εξελιχθεί σε άσβεστο έρωτα. Είναι η ανάσα που χαρίζει ζωή. Η παλέτα που στολίζει με χρώματα και ζωντανεύει το γυμνό καμβά. Η κάθαρση που κρατά σε ισορροπία την ψυχή. Το ταξίδεμα που με μεταφέρει μαγικά σε άλλους κόσμους και τότε νιώθω να ρέουν κάτω από το δέρμα μου τα συναισθήματα, οι ανησυχίες και οι σκέψεις των ηρώων μου. Είναι η γλώσσα μας τα ήθη και τα έθιμά μας. Η συγγραφή είναι ψυχή και η συγγραφή είναι ΕΛΛΑΔΑ!


Ερώτηση 4η: Ποια είναι η πήγη έμπνευσής σας;

Δ.Ι.: Όλα τα προσωπικά μου βιώματα αλλά και η εμπειρία μου από την παρατήρησή της καθημερινότητας και των άλλων γύρω μου αποθηκεύονται στο υποσυνείδητό μου. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, αρκεί μια σκέψη, μια εικόνα, ένας προβληματισμός, μια λέξη ή φράση για να ανασυρθούν τα αποθησαυρισμένα σύμβολα και να δομήσουν ιστορίες και χαρακτήρες.


Ερώτηση 5η: Τι σας "ώθησε" να ξεκινήσετε τη συγγραφή;

Δ.Ι.: Πριν μερικά χρόνια η παντελής έλλειψη χρόνου αλλά και το άγχος να είμαι συνεπής απέναντι σε πολλαπλές υποχρεώσεις συνετέλεσαν σε μια επίπεδη και γκρίζα καθημερινότητα, από την οποία απουσίαζαν παντελώς το χρώμα και η χαρά. Τότε ήταν που αποφάσισα να δράσω δυναμικά κι εφόσον η πραγματικότητα μου δε με ικανοποιούσε, ξεκίνησα να φτιάχνω μια δική μου πραγματικότητα με όλα τα στοιχεία και τα χρώματα που επιθυμούσα. Η διαδικασία ήταν μαγική και το αποτέλεσμα της ήταν η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ!


Ερώτηση 6η: Πως θα χαρακτηρίζατε το νέο σας βιβλίο "Βαλεντίνα η γητεύτρα των Αθηνών" με δύο λόγια;

Δ.Ι.: Είναι ένα μαγευτικό οδοιπορικό στην αθηναϊκή μπελ επόκ, μια ανάγλυφη τοιχογραφία της εποχής μέσα από την οποία ο αναγνώστης έρχεται σε επαφή με την αθηναϊκή κοινωνία, την κομψή λεπτεπίλεπτη γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα, τις συμπεριφορές και τις συνήθειες των αλλοτινών αθηναίων, καθώς και διάφορους γραφικούς τύπους ανθρώπων που μας συστήνονται μέσα από τις σελίδες του. Από την άλλη είναι και μια αδιαμφισβήτητη ωδή προς το ψυχικό σθένος, αυτό το στιβαρό μέταλλο από το οποίο είναι σφυρηλατημένη η ανθρώπινη ψυχή για να αντέξει στις καταιγιστικές δυσκολίες.


Ερώτηση 7η: Έχετε συγγράψει τρία βιβλία μέχρι στιγμής. Έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο γραφής και σκέψης σας;

Δ.Ι.: Στα δύο προηγούμενα βιβλία μου είχα ακολουθήσει τη μανιέρα των δυο διαφορετικών χωροχρόνων, όπου το παρελθόν και το παρόν αλληλεπιδρούσαν μεταξύ τους. Παρότι ήταν ένα στοιχείο που αγαπήθηκε πολύ από τους φίλους αναγνώστες, στη ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ επέλεξα να ασχοληθώ με μια μόνο ιστορία που εκτυλίσσεται ολόκληρη στην αθηναϊκή Μπελ Επόκ. Έτσι είχα την άνεση να προχωρήσω σε περαιτέρω ανάλυση κι εμβάθυνση των χαρακτήρων, κάτι που λατρεύω ως ψυχοθεραπεύτρια. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε και λαμβάνω καθημερινά μηνύματα που μου τονίζουν πόσο πολύ έχει αγαπηθεί η κεντρική πρωταγωνίστρια του βιβλίου αλλά και οι υπόλοιποι χαρακτήρες που την περιβάλλουν.


Ερώτηση 8η: Το πρώτο σας βιβλίο "Κασσάνδρα το μυστικό της μάγισσας" μας μυεί στη φαντασία και στο εξωπραγματικό. Ποιο ήταν το έναυσμα να ασχοληθείτε με αυτού του είδους τη λογοτεχνία;

Δ.Ι.: Κάθε άνθρωπος έχει μέσα του ονειρικά ή παραμυθικά κομμάτια. Πρόκειται στην ουσία για σύμβολα τα οποία χρησιμοποιούμε για να εκφράσουμε δυνατά νοήματα και να τα περάσουμε στο υποσυνείδητο των άλλων γύρω μας. Τέτοιοι ‘εξωπραγματικοί’ χαρακτήρες αν δομηθούν σωστά αφήνουν το στίγμα τους στην ψυχή μας και μένουν στη μνήμη μας. Μας αγκιστρώνουν, καταπιανόμαστε μαζί τους για να τους αποσυμβολίσουμε και τότε ακούμε πολύ δυνατά τα όσα έχουν να μας πουν.


Ερώτηση 9η: Γιατί ο άνθρωπος οτιδήποτε δεν μπορεί να κατανοήσει το θεωρεί ως "σατανικό"; Για τους περισσότερους η Κασσάνδρα ήταν η κακιά μάγισσα. Τι συμβολίζει όμως για εσάς η Κασσάνδρα;

Δ.Ι.: Μου θυμίζετε τη φράση του Ελύτη στο Μονόγραμμα «Επειδή τό αδοκίμαστο καί τό απ’αλλού φερμένο δέν τ’αντέχουν οί άνθρωποι…». Επηρεαζόμενοι από ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης, έχουμε την τάση να φοβόμαστε οτιδήποτε δε γνωρίζουμε κι οτιδήποτε δε μας μοιάζει. Πολλές φορές και μέχρι να διαβούμε εκείνο το κομβικό σημείο που το άγνωστο γίνεται γνωστό, αυτός ο φόβος γιγαντώνεται και ντύνεται με τα ζοφερά πέπλα της εχθρότητας, της απόρριψης, της κακίας, της βίας. Θέλουμε να διαλύσουμε ότι είναι διαφορετικό και αδοκίμαστο, γιατί απειλεί τη δική μας δεδομένη πραγματικότητα και κατά συνέπεια την ασφάλειά μας. Αυτό συνέβαινε με την ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ και τους συγχωριανούς της. Την φοβόνταν γιατί δεν την κατανοούσαν και δεν της έδωσαν ποτέ την ευκαιρία να τη γνωρίσουν. Προσωπικά, δομώντας την προσωπικότητα της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ήθελα να δώσω το σύμβολο του υψηλοδονούμενου άνθρωπου. Είναι μια γυναίκα που έχει υψωθεί πάνω από τις ανθρώπινες αδυναμίες. Κατέχει την τέχνη της ίασης και είναι κοντά στη φύση και σε όλα τα πλάσματά της. Είναι εξελιγμένη και διαθέτει τις πολύτιμες ποιότητες της αγάπης προς τον συνάνθρωπο, της αυτοθυσίας, της αναπτυγμένης διαίσθησης, καθώς και την υψηλή αίσθηση του μέτρου και της δικαιοσύνης.


Ερώτηση 10η: Στο δεύτερο πόνημά σας "Το τραγούδι της Αννέτας" βλέπουμε να ξετυλίγονται δύο ιστορίες, οι οποίες κινούνται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους όπως και στο πρώτο σας. Τι σας ωθεί να γράφετε για το παρελθόν και το παρόν και να τα συνδέετε με κάποιο στοιχείο της ιστορίας;

Δ.Ι.: Βρίσκω ιδιαίτερα ανακουφιστική την ιδέα πως οτιδήποτε βιώνουμε δεν το τερματίζει αναγκαστικά ο θάνατος. Γοητεύομαι στη σκέψη ότι μεγάλες αγάπες δε χάνονται, άγρια εγκλήματα δε μένουν ατιμώρητα και ότι υπάρχει πάντα η ευκαιρία να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκατασταθεί η ισορροπία, έστω σε ένα διαφορετικό, μεταγενέστερο χωροχρόνο. Είναι ένα είδος υπέροχης υπερβατικής κάθαρσης και παράλληλα μια δεύτερη πολύτιμη ευκαιρία!


Ερώτηση 11η: Ένστικτο και λογική. Δύο αντιφατικά, τις περισσότερες φορές, πράγματα. Ποιο από τα δύο θα ήταν πιο σόφρων, για τη ζωή μας και τις επιλογές μας, να ακούμε;

Δ.Ι.: Η διαίσθηση είναι πράγματι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Θαμπώνει όταν ανακατώνεται με το φόβο και τότε δεν ξέρουμε ποιος από τους δυο έχει αναλάβει τα ηνία και μιλάει στην ψυχή μας. Η διαίσθηση προέρχεται από την εσωτερική μας σοφία και μας κατευθύνει σωστά ενώ ο φόβος στρεβλώνει τα πάντα. Το φόβο κι όχι τη διαίσθηση καλείται να δαμάσει η λογική. Όταν η λογική περιορίσει το φόβο και η διαίσθησή μας πηγάζει κατευθείαν από την καρδιά μας τότε οι αποφάσεις μας είναι σοφές.


Ερώτηση 12η: Και τα τρία σας βιβλία τιτλοφορούν με τρία γυναικεία ονόματα και μάλιστα σπάνια. Κασσάνδρα, Αννέτα και Βαλεντίνα. Θα θέλατε να μας μιλήσετε για αυτή σας την επιλογή;

Δ.Ι.: Είναι τα ονόματα των κεντρικών χαρακτήρων του βιβλίου και παράλληλα ένας φόρος τιμής απέναντί σε αυτές τις ηρωίδες και στις ξεχωριστές ποιότητές τους. Συνολικότερα θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένας φόρος τιμής απέναντι στη γυναίκα, και στη συνολικότερη πορεία της, στις διαφορετικές πτυχές και ρόλους της, στις δυσκολίες αλλά και στα επιτεύγματα της στο πέρασμα των καιρών.


Ερώτηση 13η: Το τρίτο σας βιβλίο έχει τον τίτλο "Βαλεντίνα η γητεύτρα των Αθηνών". Η λέξη "γητεύτρα" προϊδεάζει τον αναγνώστη πως θα μαγευτεί από τη Βαλεντίνα. Πιστεύετε πως μπορεί μία γυναίκα να γητεύσει εξίσου τους άντρες και τις γυναίκες;

Δ.Ι.: Πράγματι η επιλογή του τίτλου είναι μια σοβαρή υπόθεση και μου προξενεί ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι σας προϊδεάζει κατ’αυτόν τον τρόπο η ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ! Οπωσδήποτε η Βαλεντίνα είναι μια γυναίκα που θα μαγέψει εξίσου άντρες και γυναίκες. Είναι έτσι δομημένος ο χαρακτήρας της ώστε καταλήγει να θέλγει μέσα από την προσωπικότητά της κι όχι μέσα από τη γυναικεία της σαγήνη.


Ερώτηση 14η: Στο βιβλίο σας βλέπουμε πως στο τέλος η αλήθεια βγαίνει στην επιφάνεια και αποκαλύπτεται. Πιστεύετε πως πάντα πρέπει να έχουμε ως σύμμαχο την αλήθεια ή μερικές φορές αναπόφευκτα καταφεύγουμε στην απόκρυψή της;

Δ.Ι.: Είμαι αδιαμφισβήτητος οπαδός της αλήθειας και του φωτός. Η αλήθεια έχει στην πραγματικότητα μια τόσο έντονη δική της δόνηση, ώστε είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρυφτεί. Τη διαβάζουμε στα μάτια, στις εκφράσεις, στα πρόσωπα, στις κινήσεις, στις λέξεις, στις καρδιές. Προσωπικά προτιμώ να πορεύομαι μέσα στο φως της αλήθειας. Κατανοώ πως υπάρχουν περιπτώσεις που η αποκάλυψη της αλήθειας είναι τόσο οδυνηρή ώστε το ανθρώπινο σύστημα αδυνατεί να την αντέξει. Εκεί οφείλουμε να ζυγίσουμε προσεκτικά πράγματα και καταστάσεις και με καλή πρόθεση να πράξουμε ανάλογα.


Ερώτηση 15η: Το ευτυχισμένο τέλος είναι μία "καραμέλα" και γνωστή επιτυχημένη συνταγή της μυθοπλασίας ή βρίσκεται και στη ζωή μας;

Δ.Ι.: Η ζωή είναι γεμάτη στροφές. Δεν βρίσκω παράλογο να επιλέγει ο συγγραφέας να κλείσει το βιβλίο του και να αποχαιρετήσει τους ήρωές του σε μια καλή στροφή. Το αντιμετωπίζω θετικά να θέλει να μεταδώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους αναγνώστες του και ιδίως σε τόσο χαλεπούς καιρούς. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι να υπάρχει ισορροπία εύκολων και δύσκολων καταστάσεων καθόλη τη διάρκεια του έργου, ούτως ώστε να μη δίνεται η ανεδαφική εντύπωση ότι ο ανθρώπινος βίος είναι αποκλειστικά και μόνον ανθόσπαρτος.


Ερώτηση 16η: Στα βιβλία σας μιλάτε για κοινωνικά θέματα που "καίνε" τις κοινωνίες όπως είναι η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, αλλά ταυτόχρονα τα στόματα μένουν ερμητικά κλειστά. Θα θέλατε να μας πείτε την άποψή σας;

Δ.Ι.: Δυστυχώς υπάρχει η τάση το θύμα να σιωπά, εμβαπτισμένο στην ντροπή και φοβούμενο την απόρριψη και την κοινωνική κατακραυγή. Μοναδική μου ευχή είναι οι άνθρωποι που έχουν βιώσει την οδύνη της κακοποίησης να βρίσκουν το κουράγιο να λύνουν τη σιωπή τους και να μιλούν σε μια κοινωνία που θα έχει τα αυτιά ανοιχτά και την καρδιά πρόθυμη για να τους ακούσει και να τους βοηθήσει. Ας αγκαλιάζουμε, αντί να στιγματίζουμε κι ας βοηθούμε αντί να σταυρώνουμε!


Ερώτηση 17η: Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι πρέπει να διαβάσουν το βιβλίο σας;

Δ.Ι.: Για να απογειωθούν σε ένα ακόμη μαγικό βιβλιοταξίδεμα αλλά και για να πάρουν κουράγιο να προχωρήσουν δυνατά μπροστά παρόλο το σκοτάδι και τις δυσκολίες. Τα πάντα είναι δυνατά αρκεί να έχει το σθένος να πολεμήσει κανείς. Αυτό είναι και το δίδαγμα της ΒΑΛΕΝΤΙΝΑΣ!


Ερώτηση 18η: Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες σας;

Δ.Ι.: Δεν έχω πάψει ποτέ και δε θα πάψω στο μέλλον να τους εκφράζω την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μου. Τους θεωρώ φίλους γιατί μου έχουν προσφέρει απίστευτη ζεστασιά και στήριξη ήδη από τον καιρό της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, όταν πρωτοακούστηκε το όνομά μου στο χώρο της συγγραφής. Είναι τόσο όμορφη η αλληλεπίδρασή μας που η ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ είναι αφιερωμένη σε όλους όσους αγάπησαν τα βιβλία μου. Η επαφή μαζί τους είναι το πιο πολύτιμο δώρο!


Ερώτηση 19η: Θα μας πείτε δυο λόγια για το επόμενο συγγραφικό σας έργο;

Δ.Ι.: Η εμπειρία μου ως ψυχοθεραπεύτρια με καλεί να διερευνήσω περισσότερο την ιστορία των μελών μιας οικογένειας και τις μεταξύ τους σχέσεις. Φυσικά θα μου άρεσε ιδιαίτερα να τοποθετηθεί το όλο σκηνικό σε μια ακόμη ευλογημένη και πανέμορφη γωνιά της Ελλάδας μας με τα ήθη, τα έθιμα και τη ντοπιολαλιά της και να ζυμωθεί η ιστορία με συναίσθημα, δράση, μυστήριο.


Β.Δ.: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε! Εύχομαι κάθε επιτυχία και όλα σας τα βιβλία να είναι καλοτάξιδα και η Βαλεντίνα να γοητεύσει όλους τους αναγνώστες της!

Δ.Ι.: Κι εγώ σας ευχαριστώ για την πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία και εύχομαι να συνεχίσετε να κάνετε με μεράκι αυτήν την τόσο όμορφη προσπάθεια στην ομάδα και στο blog σας. Να μας ενώνετε όλους, συγγραφείς και αναγνώστες, γύρω από ότι αγαπούμε περισσότερο : Το καλό βιβλίο!


Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ,ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΑΣ και ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ. Η ΓΗΤΕΥΤΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.
"Βαλεντίνα, η γητεύτρα των Αθηνών" κυκλοφόρησε το 2016, "Το τραγούδι της Αννέτας" το 2014 και "Κασσάνδρα, το μυστικό της μάγισσας" το 2013 από τις εκδόσεις Ψυχογιός.


Συγγραφέας: http://psichogios.gr/site/Authors/show/833/dhmhtra-iwannoy
"Βαλεντίνα, η γητεύτρα των Αθηνών": http://psichogios.gr/site/Books/show/1003434/balentina-h-ghteytra-twn-athhnwn



 "Βαλεντίνα, η γητεύτρα των Αθηνών"
Ποια είναι η μυστηριώδης Αγγελική και γιατί το όνομά της ταράζει τη ζωή της διάσημης Βαλεντίνας, της μεγαλύτερης Ελληνίδας ηθοποιού στην Ωραία Εποχή των Αθηνών;
Η συγκινητική ιστορία μιας μικρής υπηρέτριας που πάλεψε με νύχια και με δόντια για να επιβιώσει κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Κακοποιημένη, διωγμένη από την οικογένειά της και κατηγορούμενη για ένα έγκλημα που δεν έκανε, το σκάει μεταμφιεσμένη στην πρωτεύουσα. Διανύοντας με πείσμα την απόσταση από τα κακοτράχαλα μονοπάτια της ελληνικής υπαίθρου ως τα κομψά αθηναϊκά σαλόνια της υψηλής κοινωνίας και από τα κακόφημα καφέ σαντάν του Ιλισού ως τα μεγαλύτερα θέατρα της Μπελ Επόκ, καταφέρνει να ξεδιπλώσει το πηγαίο ταλέντο της και να βγει νικήτρια.
Γοητευτικές φιγούρες στο πολυκύμαντο ταξίδι της, η πονόψυχη Αιμιλία, ο λουστράκος Λουκίλης, η καλοαναθρεμμένη Βιργινία, ο κούτσαβος Τσατσαρώνης, η έμπιστη Μπέτυ, ο ιδιόρρυθμος ποιητής Ιάκωβος και πάνω από όλους ο άρχοντας Σέργιος Σγουρός που θα της διδάξει την αγάπη. Μια αγάπη τόσο δυνατή, που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα!
Η Βαλεντίνα επιστρέφει έπειτα από χρόνια στη γη των προγόνων της. Μια μεγάλη ανατροπή συγκλονίζει το είναι της, ενώ ζοφερές σκιές παραμονεύουν ύπουλα μέσα στο σκοτάδι, ζητώντας εκδίκηση…
Ένα μαγευτικό οδοιπορικό στην Μπελ Επόκ, την πιο γοητευτική εποχή των Αθηνών, γεμάτο ονειρικές εικόνες και καταιγιστικά συναισθήματα.



 "Το τραγούδι της Αννέτας"
 
Αθήνα, σήμερα
Η Άννα παντρεύεται τον επιχειρηματία Ανάργυρο Σοφιανό, βασικό μέτοχο ενός υπερσύγχρονου ιδιωτικού νοσοκομείου, ενώ παράλληλα αντιστέκεται στην έντονη έλξη που της ασκεί ο γοητευτικός Μενέλαος. Εγκλωβισμένη σε έναν κακό γάμο, ξαφνικά αρρωσταίνει βαριά, πράγμα που προβληματίζει τον περίγυρό της. Η Άννα, ο Μενέλαος κι οι φίλοι τους έρχονται αντιμέτωποι με έναν ιατρικό κολοσσό που περιφρουρεί καλά τα μυστικά του. Κι αν οι υποψίες τους είναι αληθινές, τότε ίσως όλοι κινδυνεύουν άμεσα, μπλεγμένοι σε ένα κύκλωμα που ξεπερνά και την πιο στρεβλή φαντασία.
Επτάνησα, 17ος αιώνας
Ο Μέλιος Ρενέσης ερωτεύεται παράφορα την κοντεσίνα Αννέτα Οριφερίνα, όμως ο κόντες Νικηφόρος Τεμπέστας, εκβιάζοντας τον πατέρα της, καταφέρνει να τους χωρίσει. Κι ενώ οι δυο νέοι σχεδιάζουν κρυφά μια νέα ζωή μακριά, το νησί πλήττεται από μια σειρά άγριων δολοφονιών, που σπέρνουν τον τρόμο στους κατοίκους του. Ποιος είναι στ’ αλήθεια ο μυστηριώδης φονιάς και τι τον συνδέει μαζί τους; Θα καταφέρουν οι δυο νέοι να τον ξεσκεπάσουν ή θα τους σταματήσει η ζοφερή παρουσία του; Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα από το παρελθόν που κάνουν επίμονα την εμφάνισή τους στα όνειρα της Άννας; Θα μπορέσουν να τη βοηθήσουν και να της δώσουν τις απαντήσεις που αναζητά;
Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αγωνία και έρωτα, ζυμωμένο σελίδα σελίδα με τις μαγικές νότες μιας μελωδίας, που τραγουδά γλυκά τον πόνο της αλύτρωτης αγάπης.


 "Κασσάνδρα, το μυστικό της μάγισσας"
Πρέβεζα 1767
Η Σαπφώ γνωρίζει την Κασσάνδρα, την Κόρη του Δάσους, που τη σώζει από βέβαιο θάνατο και μεταξύ τους αναπτύσσεται μια βαθιά φιλία. Καθώς τα χρόνια περνούν, οι δυο γυναίκες εξελίσσονται σε μεγάλες θεραπεύτριες και δίνουν ανακούφιση σε κάθε ανθρώπινο πόνο και αρρώστια. Ταυτόχρονα είναι οι μόνες που τολμούν να αντισταθούν στη φριχτή πραγματικότητα που έχει υφάνει η σκοτεινή προσωπικότητα του Αλή Πασά Τεπελενλή στην Ήπειρο, αλλά και στην τρομοκρατία του συνεργάτη του, Κωσταντή Σπαθιά. Ώσπου ένα φοβερό φονικό διαλύει τις ευαίσθητες ισορροπίες και τα πάντα ανατρέπονται…
Αθήνα 2008
Η Έλενα Βενιέρη καταλήγει στη φυλακή μετά από μια σειρά ανεξήγητων αποτρόπαιων δολοφονιών. Εκεί τη γνωρίζει και την ερωτεύεται παράφορα ο γνωστός δημοσιογράφος Άρης Κομνηνός, που θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει την αθωότητά της. Είναι στ’ αλήθεια η Έλενα θύμα των περιστάσεων ή είναι όντως μια σατανική δολοφόνος, που έχει παρασύρει τον Άρη στα δίχτυα της;
Ο Άρης μπλέκεται σε ένα τρελό γαϊτανάκι μυστηρίου και υποψιών, προσπαθώντας να εξακριβώσει αν οι φόνοι έχουν τη ρίζα τους στο παρελθόν που εκδικείται ή στο παρόν που στιγματίζεται από τη ζοφερή δράση του υπόκοσμου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου